HTML

Konfliktuskezelés, békítés, mediáció

A blog a konfliktuskezelésről, a permegelőzésről, peren kívüli megegyezésről, a békés vitarendezésről, egyezségközvetítésről a mediációs eljárás pozitív hatásairól szól. Sokan nem tudják, hogy családi, gazdasági, üzleti és munkaügyi jogvitákban lehet alkalmazni a sikeres közös megegyezéssel végződő közvetítői eljárást. Eredményessége 80-90%-os!!! A mediáció olcsóbb, humánusabb, rövidebb ideig tart, diszkrét, önkéntes, stresszmentesebb eljárás, mint a pereskedés. Felvilágosítás:+36 30 9841 356 www.permegelozes.com

Friss topikok

Linkblog

2011.02.15. 14:58 konfliktuskezelő

Konfliktuskezelés mediációval

Köztudott, hogy ma Magyarországon minden második házasság válással végződik, a csonka családban élő kiskorúak száma több, mint 600 ezer.

A válás, pereskedés nem csak mentálisan, fizikálisan viseli meg a családokat, hanem anyagilag is ellehetetleníti őket, ami a gyerekek további fejlődését negatív irányba befolyásolja.

A pedagógusok a megmondhatói milyen káros hatással van a gyerekek testi-lelki fejlődésére, tanulmányára, viselkedésére a családi viszály évekig tartó elhúzódása. A váló szülőkre sem hat jól az évekig tartó elmérgesedett viszony, ami a szűk környezetüket is jócskán megviseli.

Köztudott, hogy a bíróságok évről évre túlterheltebbek, a peres ügyek 8-10 évig is elhúzódnak. A média hemzseg a megkérdőjelezhető bírói döntésektől, az ügyészek lefizetésétől, az extra sikerdíjas ügyvédi munkadíjaktól és az elviselhetetlenül magas perköltségektől.

„ A szemet-szemért vakítja meg az egész világot!” ( Gandhi)

Nem egy vállalkozás ment és fog tönkre menni az igazáért vívott harcában a magas perköltségek, illetékek illetve a  kintlévőségek behajthatatlansága miatt. Tudjuk, hogy egy megrendült üzleti egzisztencia hatással van a magánélet alakulására is, ami a végén az esetek nagy részében teljes lelki-anyagi összeomláshoz vezet.

Hogyan kerülhető el mindez?

A 2002-es évi  LV törvény lehetőséget ad polgári peres ügyekben igazságügyi közvetítői eljárás keretén belül a vitarendezés humánus módon való rendezésére.

Egyezségközvetítéssel elkerülhető a költséges, évekig tartó idegőrlő pereskedés, viszálykodás, az üzleti  és  családi anyagi ellehetetlenülés.

A felek közös megegyezéssel, permegelőzéssel, peren kívüli megegyezéssel , békés módon rendezik konfliktusukat. Nem egy harmadik fél dönt helyzetükről, annak megfelelően kinek milyen drága sztár ügyvédje van, hanem ők maguk igényeiket és érdekeiket figyelembe véve döntenek sorsukról.

A mediátor azaz közvetítő olyan jól felkészült, tapasztalt, empatikus készségekkel rendelkező, semleges harmadik fél, aki pszichoterápiás technikákat is alkalmazva segíti a feleket a békés, közös megegyezésben.

A mediációs eljárások 80-90%-ban sikeres közös megegyezéssel zárulnak!

Amennyiben tetszett a cikk kérlek, oszd meg barátaiddal is. Köszönöm!

További információval készséggel állok rendelkezésedre:

 Pálfalvi Ildikó

Akkreditált igazságügyi mediátor

Családi, gazdasági és munkaügyi jogviták specialistája

Mobil: +36 30 9841 356


www.permegelozes.com
Youtube: Spórolja meg perköltségét!
https://www.youtube.com/watch?v=PUDbagMSGVw

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://konfliktuskezeles.blog.hu/api/trackback/id/tr582663002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása