HTML

Konfliktuskezelés, békítés, mediáció

A blog a konfliktuskezelésről, a permegelőzésről, peren kívüli megegyezésről, a békés vitarendezésről, egyezségközvetítésről a mediációs eljárás pozitív hatásairól szól. Sokan nem tudják, hogy családi, gazdasági, üzleti és munkaügyi jogvitákban lehet alkalmazni a sikeres közös megegyezéssel végződő közvetítői eljárást. Eredményessége 80-90%-os!!! A mediáció olcsóbb, humánusabb, rövidebb ideig tart, diszkrét, önkéntes, stresszmentesebb eljárás, mint a pereskedés. Felvilágosítás:+36 30 9841 356 www.permegelozes.com

Friss topikok

Linkblog

2012.06.28. 22:09 konfliktuskezelő

Modernkori konfliktuskezelés

mediáció 16.jpg

“A szemet-szemért vakítja meg az egész világot.” (Mahatma Gandhi)

A professzionális egyezségközvetítés azaz mediáció kötelezővé tétele megoldást jelentene a túlterhelt bíróságok számára, csökkennének a válások száma, a szándékos cégbedöntések peres eljárások előtt, a körbetartozások, a munkaügyi viták, a családon belüli erőszak áldozatainak száma mérséklődne, az iskolai konfliktusok, illetve a lelki okok miatt betegállományba vonulók, a leszázalékoltak száma szintén jelentősen megcsappanna.  

Az emberek, fiatalok értékrendje nagymértékben megváltozna, ami hosszú távon egy testileg-lelkileg egészségesebb társadalomhoz vezetne. Mindez a kormánynak jelentős anyagi megtakarítást jelentene az egyébként is szűkös büdzsét tekintve. Azokról nem is beszélve, akik nem is tudják, hogy kihez, hova fordulhatnak segítségért, ha életüket megkeserítő konfliktusukat békésen, gyorsan és olcsón szeretnék rendezni.

Létezik egy olyan szakma, amely mindenki számára csak előnyt jelent, de mégis nagyon kevesen ismerik és alkalmazzák Magyarországon, mert többen ellenérdekeltek ennek az egyszerű módszernek az elterjedésében, amely a kölcsönös tiszteleten, megértésen és együttműködésen alapszik.

Pálfalvi Ildikó

Akkreditált igazságügyi mediátor és coach

http://www.permegelozes.com


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://konfliktuskezeles.blog.hu/api/trackback/id/tr564618186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása